ÖĞRENCİ ATÖLYESİ

“BİLİMSEL ARAŞTIRMA UYGULAMALARI”

Fakültemizde öğrencilerimizin akademik gelişimine katkı sunmak amacıyla “Bilimsel Araştırma Uygulamaları” konulu Öğrenci Atölyesi çalışması geliştirilmiştir. Bu çalışma kapsamında, öğrencilerimizin bilimsel araştırma yöntemleri hakkında eğitim almalarını sağlamak ve öğretim elemanlarının danışmanlığında bir bilimsel yayın hazırlaması amaçlanmaktadır. Atölye çalışmaları 11 Mart 2024 yapılacak “Öğrenci Seminerleri” programında bildiri olarak sunulacaktır.

Projenin Konusu: Öğrencilerin bilimsel araştırma yöntemleri konusunda teorik ve pratik eğitmi almaları ve bildiri hazırlamaları.

Projenin Uygulaması: Atölye çalışmasına başvuru yapan öğrenciler danışmanlarından bilimsel araştırma yöntemleri konusunda eğitim aldıktan sonra, danışmanlarıyla belirledikleri konu hakkında bir bildiri hazırlayacaklardır.

Projenin Amacı: Öğrencilerin bilimsel yayın hazırlama becerisini geliştirmek.

Projenin Süresi: 27 Kasım – 23 Şubat 2024

Başvuru Tarihi: 06-20 Kasım 2023

Başvuru: Ar. Gör. Yahya MNLA’ya müracaat ederek başvuru formu doldurulacaktır.

Projenin Sonuçlandırılması: Hazırlanan yayının Akademik Seminerde sunulması.

Projenin Şartları ve Esasları:

1. Öğretim elemanının danışmanlığında en fazla dört öğrenci çalışma yapacaktır.
  2. Öğrenci öğretim elemanı tarafından verilen “Bilimsel araştırma yöntemleri” eğitiminden sonra, hocasının danışmanlığında bildiri hazırlayacaktır.
  3. Bildiri metni 11 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek Öğrenci Seminerinde sunulacaktır
  4. Hakem heyeti tarafından başarılı bulunan ilk üç bildiriye “Başarı Ödülü” takdim edilecektir. Ayrıca tüm katılımcılara “Katılım Belgesi” takdim edilecektir.
  5. Bildiri İSNAD yazım kurallarına uygun olarak hazırlanacaktır.
  6. Bildiri en fazla 4000-6000 kelime arasında olacaktır.
  7. Değerlendirmede aşağıdaki kriterler dikkate alınacaktır:
    1. Yazım kurallarına uygunluk,
    2. Konu bütünlüğü,