KİTAP OKUMALARI PROJESİ

Öğrencilerimizin fikir dünyalarını geliştirmek ve onların kitap okuma alışkanlıklarına katkı amacıyla Azez İslâmî İlimler Fakültesi “kitap okuma projesi” başlatılmıştır. Proje sonunda okunan kitaplara dair değerlendirme oturumları yapılacaktır. Proje ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir:

Proje Adı: Kitap Okumaları

Projenin Konusu: Proje kapsamında belirlenen kitapların danışman rehberliğinde okunması ve özet metnin hazırlanması.

Projenin Amacı: Öğrencinin fikri gelişimini desteklemek ve okuma becerilerini geliştirmek

Projenin Yürütülmesi: Kitabın belirlenen tarih aralığında tamamlanacak şekilde bölümler halinde on beş günde bir danışman rehberliğinde analiz edilmesi.

Başvuru Tarihi:  29 Ocak  - 12 Şubat

Başvuru: Öğr. Gör. Usame Zuaiter

Başlama ve Bitiş Tarihi : 19 Şubat - 6 Mayıs

Kitap Değerlendirmeleri: 13 Mayıs “Kitap Değerlendirme Oturumları”

Katılım Şartları ve Uygulama:

a. Öğrenci yalnızca bir okuma grubuna, bir danışman ile katılabilir.

b. Öğrenci, okuma sürecini danışman hocasıyla birlikte takip eder ve kitaptaki fikirleri tartışır.

c. Her öğrenci kitabın değerlendirmesini, genel muhtevasını, önemli fikirlerini ve kendisinin şahsi kanaatlerini içeren 2000 kelimeyle sınırlı bir metin hazırlayıp teslim edecek, daha sonra sunum için bir özet yazacaktır.

d. Etkinliğin sonunda yapılacak oturumlarda okuma grubu temsilcisi, kitap değerlendirme sunumu yapacaktır.

Kitap

Danışman

Sıra

Lâ-ikrahe fi’d-dîn/Cevdat Said