Gaziantep Üniversitesi Azez İslami İlimler Fakültesi Türk Dili dersi kapsamında şiir dinletisi programı yaptı. Etkinliğin ana teması “Vefatının Yıldönümünde Necip Fazıl Kısakürek ve Şiirleri” şeklinde belirlendi. Programda vefatının 41. senesi münasebetiyle Necip Fazıl KISAKÜREK’in hayatı anlatıldı ve şiirlerinden bir demet sunuldu. Fakültemizce tertiplenen programın koordinasyonunu Türk Dili dersi Öğretim görevlisi Dr. Ahmet ONUR üstlendi. Bu anma ve şiir dinletisi programı Fakültede verilen Türkçe eğitiminin gurur verici seviyelere geldiğini gösteriyor.

Programda konuşan Fakülte dekanımız Prof. Dr. Mustafa ÜNVERDİ şunları söyledi: “O savaşlardan yorgun düşmüş bir milletin kimlik arayışının bir sembolü gibi, zor bir dönemde doğdu. Hayatını herhangi bir ulvi mefkûre olmaksızın sıradan bir şekilde yaşadığı yıllardan sonra 1934 yılında tanıştığı Şeyh Abdulhakim ARVASİ onda büyük bir dönüşüme vesile olmuş ve tasavvufa yönelmiştir. Ondaki bu değişim eserlerine de yansımıştır. Şiirlerinde dinî bilinç ve mistisizm halen bugün dahi okuyanları etkilemektedir. Üstat dini düşüncenin baskı altına alındığı bir dönemde yaşamış, “Büyük Doğu” dergisinde kaleme aldığı fikrî yazıları nedeniyle hakkında çok sayıda dava açılmış ve dönem dönem hapis hayatı yaşamıştır. Necip Fazıl KISAKÜREK, fikirleri ve eserleriyle düşünce dünyamızda derin izler bırakmıştır. Bununla birlikte bu büyük dava insanı din ve mukaddesat uğruna kalemi, güçlü duruşu ve şahsiyetiyle o gün olduğu gibi bugün de dinî mefkûrede inşaî bir rol oynamaktadır. Şimdi Suriye’de iç savaştan sonra yeniden toparlanmaya çalışan bu halkın içinde de Necip Fazıllar çıkmasını ve insanlarda manevi bir şuur inşa etmesini arzu ediyorum. Bu program öğrencilerimizin Türkçe öğreniminde geldikleri noktayı gösterdiği gibi burada din ve düşünce insanlarına da verilen değere de bir işarettir. Ayrıca bu büyük dava adamının sınırlarımızın ötesinde anılması ve şiirlerinin okunması bugün bizler için kıvançtır. Bu etkinlikte katkısı olan hocamız Dr. Ahmet ONUR ve öğrencilerimizi kutluyorum.” Konuşmasının devamında Gaziantep Üniversitesi olarak Suriye’de Türkçe öğretimine özel bir yer verdiklerini dile getiren Dekan Prof. Dr. Mustafa ÜNVERDİ, bu doğrultuda ders saatlerinin YÖK kararıyla artırıldığını ve her dönemde öğrencilere haftada 6 saat Türk Dili dersi verildiğini söyledi. Sn. Ünverdi düzenlenen bu tür programlarla Suriye Güvenli Bölgede faaliyet göstermekte olan Azez İslami İlimler Fakültesinde Türkçe öğretiminin semerelerini görmek istediklerini ifade etti.

Programda daha sonra Dr. Ahmet ONUR Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı hakkında bilgi verdi. Ardından Türk Dili dersi öğrencileri büyük ustanın “Sakarya Türküsü”, “Çile”, “O’nun Ümmetinden Ol”, “Ölüm Güzel Şey”, “Veda”, “Anneciğim”, “Utansın”, “Şarkımız Bizim”, “Allah Diyene”, “Beklenen”  şiirlerini okudular. Ayrıca şairin kısa şiirlerinden bir oratoryo sunulduğu programda Suriyeli öğrenciler izleyicilere anlamlı ve duygu dolu bir gün yaşattılar.